post

Мета Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – привернути увагу суспільства до цієї хвороби. Згідно з даними ВООЗ, станом на кінець 2019 року у світі проживало 38 млн людей з ВІЛ. У 2019 році кількість нових випадків інфікування становила 1,7 млн осіб.

Вперше Всесвітній день боротьби зі СНІДом проголошено у 1988 році. Багато державних, громадських та медичних організацій у всьому світі в цей день проводять різні просвітницькі та діагностичні заходи.

Символ  Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом – червона стрічка, яка символізує пам'ять про людей, життя яких забрав СНІД. Також вона є символом боротьби із захворюванням і надії на те, що незабаром знайдуть ліки від "чуми XX століття". 

У фаховому медичному коледжі КЗВО «Рівненська медична академія» відбулась інтегрована інформаційна платформа за участю студентів відділень “Лікувальна справа” (9) під координуванням завідувачки відділення, кандидата біологічних наук Стерник Віти Миколаївни та студентів “Лабораторна діагностика” – бакалаврат, Рівненська медична академія під координуванням заступника директора з виховної роботи Бухальської С.Є.,  кандидата біологічних наук Каськів М.В., викладача вищої категорії, старшого викладача  Сергеєва Г. М.

 До участі долучився фаховий медичний коледж Львівського національного університету імені Данила Галицького під координуванням кандидата біологічних наук Кирничишин Ольги Романівни. 

Send a Message

Sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magnais.